Wednesday, 2 November 2011

Kenape Telur Ayam US Warne Putih??



Selalu perasan telur kt US mesti kaler putih bile tengok dalam crite tapi telur kat rumah kite kaler coklat/oren. Simple je sebabnye, warne telur ayam ni dipengaruhi oleh baka ayam serta permintaan pelanggan.


White Leghorn
Warren
Ayam baka White leghorn banyak diternak di USA, ayam negare kite pulak banyak datang dari baka Warren. Kalau korang perasan, gambar telur di atas ade yang warne macam putih biru sikitkan?itu datang dari baka ayam yang memamg telur die warne biru.



Permintaan pelanggan jugak mainkan peranan, penduduk US lagi suke telur ayam warne putih, Jepun pun same, ade negare lain suke warne coklat oren sebab nampak lebih neutral serta sama dengan baka ayam sebenar. Yang penting khasiat telur tak dipengaruhi oleh warne





Permintaan utk telur warne putih meningkat bile hari Easter sebab senang nak lukis

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...